Blog

10 sfaturi pentru a avea o echipă unită

  1. Fă astfel încât fiecare membru al echipei să își exprime, fie verbal, fie în scris, așteptările sale vis-a-vis de echipă cât și cele personale, astfel încât să fie clare pentru toată lumea.
  2. Găsește modalități prin care membrii echipei să se cunoască mai bine între ei în situații informale. Acestea pot include jocuri de cunoaștere, de spargere a gheții, sesiuni de team building, o ieșire la bowling, vizionarea unui film împreună sau orice altă activitate care să încurajeze de socializarea.
  3. Ai grijă mereu ca la orice activitate membrii echipei să se unească în grupuri diferite, astfel încât să evitați formarea ”bisericuțelor”. Acestea îndepărtează alți membri ai echipei și dăunează dinamicii acesteia.
  4. Susține și încurajează dezvoltarea încrederii și respectului în cadrul grupului. Găsește modalități diferite prin care să construiești încrederea în cadrul echipei și prin care membrii acesteia să conștientizeze încrederea pe care o au unii în alții.
  5. Crează o agendă cu contactele membrilor echipei și oferă acces la ea tuturor, astfel încât să facilitezi comunicarea între membri și în afara întâlnirilor oficiale ale echipei. Poți include și informații precum ziua de naștere sau chiar porecla.
  6. Permite membrilor echipei să ia decizii. Lasă-i să aibă un cuvânt de spus în ceea ce face echipa. Încurajează oamenii să se implice și să facă lucrurile să se întâmple pentru ei, nu doar să stea deoparte și să aștepte ca lucrurile să se întâmple.
  7. Păstrează moralul echipei ridicat. Alocă timp din când în când (dar suficient de des) pentru ca întreaga echipă să își evalueze acțiunile.  Permite membrilor echipei să își exprime opiniile cu privire la ce funcționează și ce nu în echipă.
  8. Fă în așa fel încât echipa să determine comunitatea din jurul ei să fie încântată de ceea ce se realizează. Asta este o modalitate foarte bună de a face echipa să lucreze unit și de a avea în jur o comunitate implicată și entuziasmată.
  9. Nu insista asupra eșecurilor – păstrează lucrurile pozitive. Menține negativismul cât mai scăzut și răspunde mereu feedback-ului negativ cu soluții pozitive.
  10. Sărbătoriți realizările individuale și de grup.
Top

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top

Vrei o echipă performantă? +4 0371 783 544

Fii la curent cu ultimele noutati despre team building-urile Kipo.