Blog

10 sfaturi pentru un management eficient al timpului

  1. Fă o listă cu tot ceea ce faci într-o zi. De la spălat pe dinți, citit e-mail-ul și până la verificat Facebook-ul. La sfârșitul zilei evaluează tot ceea ce ai făcut și unde a existat timp pe care l-ai fi putut folosi mai eficient.
  2. Fă o listă sau un program cu toate lucrurile pe care trebuie să le faci în ziua sau săptămâna următoare. Acest lucru te va ajuta să estimezi cât de mult timp vei putea aloca pe anumite proiecte și, la sfârșitul perioadei considerate, vei putea să revezi ceea ce ai terminat și ceea ce ți-a rămas de făcut.
  3. Respiră adânc și admite faptul că și tu ai nevoie de pauze. Gândește-te că, chiar și cei mai mari manageri își fac timp să plece în vacanță.
  4. Nu totul trebuie să fie perfect. Conștientizează că tu toate sarcinile necesită atenția și implicarea ta la nivel maxim. Prioritizează!
  5. Analizează-te și descoperă în ce perioadă a zilei ești cel mai productiv. Ocupă-te în acest interval de timp de sarcinile care necesită cel mai mare grad de atenție din partea ta și te solicită psihic și intelectual cel mai mult.
  6. Nu amâna! Fii productiv și realizează că nu eviți, ci doar amâni necesitatea de a îndeplini acea sarcină. Va veni și timpul când va trebui să fie gata și va fi plăcut să știi că deja e rezolvată.
  7. Păstrează-ți biroul și casa organizate. O dată ce aceste spații sunt  ordonate, vei fii uimit cât timp economisești prin simplu fapt că nu trebuie să cauți diverse lucruri.
  8. Evită întreruperile în timp ce lucrezi. Orice întrerupere te forțează să te gândești la altceva, iar apoi îți va fi mult mai dificil să intri iar în starea de spirit de dinainte.
  9. Nu îți irosi timpul! Lucrează atât cât ești productiv, pentru că atunci când rămâi fără energie nu faci decât să prelungești durata unor sarcini sarcini pe care le-ai face în jumătate din timp a doua zi sau peste câteva ore, după o pauză.
  10. Învață să spui ”nu”. Nu trebuie să te simți obligat să te angajezi la diverse lucruri atunci când ești deja foarte încărcat.
Top

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top

Vrei o echipă performantă? +4 0371 783 544

Fii la curent cu ultimele noutati despre team building-urile Kipo.