Team Building în 6 pași

Team building in 6 pasi

1

Identificăm

Prin discuții, chestionare și rapoarte, identificăm situațiile în care echipa nu știe foarte clar ce are de făcut, apar conflicte dese între oameni, clienții sunt nemulțumiți, este amânată luarea unor decizii, proiectele se finalizează cu întârziere, ședințele sunt pierdere de vreme, se pierd timp și alte resurse fără rost sau, pur și simplu, aflăm alte motive care fac echipa mai puțin productivă decât ar putea fi.

2

Definim

Adaptându-ne la stilul companiei, la mediul în care activează aceasta și la conjuncturi de moment, ne propunem să îmbunătățim elementele identificate în Pasul 1. De cele mai multe ori facem lucrurile mult mai clare în ceea ce privește obiectivele echipei, îmbunătățim comunicarea dintre oameni, îi facem să colaboreze mai mult și mai eficient, le creștem motivarea fără a le promite mai mulți bani, încurajăm creativitatea, generăm o competiție benefică între oamenii din echipă sau, mai simplu, creștem productivitatea echipei.

3

Proiectăm

În funcție de dificultățile descoperite în Pasul 1 și obiectivele stabilite în Pasul 2, concepem acțiunea de team building. Stabilim tipurile de activități care sunt eficiente în cazurile respective, ce anume vor învăța oamenii și ce metode ne ajută mai mult. Abia apoi stabilim unde mergem la team building și pentru câtă vreme. Fiecare acțiune de team building este unică, adaptată domeniului de activitate, valorilor companiei și altor particularități ale echipei.

4

Construim

Team building-ul propriu zis este perceput de participanți, cel mai des, ca fiind o mult așteptată și bine meritată distracție alături de colegi, ca o minivacanță. Așa și este. Doar că noi,  în acest cadru, evaluăm, corectăm și construim elemente care fac echipa mai unită și mai eficientă, cu scopul limpede de a face compania mai profitabilă.

5

Analizăm

Acțiunea de team building este menită să genereze un impact. Evaluăm acest impact pe termen scurt, mediu și lung. În multe cazuri există posibilitatea calculării unei rentabilități a acțiunii. De fiecare dată însă, fără excepție, evaluăm atingerea obiectivelor propuse în Pasul 2. Aceste evaluări, precum și feedback-ul obținut sunt introduse în raportul de team building.

6

Continuăm

În raportul de team building, facem recomandări pentru un program de evoluţie ulterioară. Acesta are scopul de a asigura monitorizarea şi îmbunătăţirea continuă a elementelor asupra cărora s-a intervenit. Totodată, recomandăm acțiuni de team building atunci când avem o echipă complet nouă, introducem noi membri într-o echipă sau există schimbări strategice în companie.

 

Vreți să aflați mai multe detalii despre cum puteți construi o echipă eficientă?  Contactați-ne!

Vizitați și pagina noastră cu Întrebări frecvente despre team building.

Top

Vrei o echipă performantă? +4 0371 783 544

Fii la curent cu ultimele noutati despre team building-urile Kipo.