Blog

10 sfaturi pentru a comunica eficient

  1. Fii atent la comunicarea non-verbală, ca de exemplu brațele încrucișate, mâinile în buzunare, ochii ”rătăcitori”. E posibil să ajungi la rezultate complet diferite față de cele dorite, datorită limbajului corpului tău.
  2. Exprimă-ți gândurile într-o manieră ordonată și coerentă, astfel încât să fie ușor pentru ceilalți să te urmărească și să te înțeleagă.
  3. Abține-te de la a folosi jargon, cum ar fi abrevieri sau terminologii prea puțin cunoscute. Asigură-te că îți alegi cuvintele potrivite pentru a transmite mesajul dorit.
  4. Fii politicos. Când critici, critică ideea nu persoana.
  5. Comunicarea față în față este mult mai eficientă și personală față de un telefon sau un email. Încearcă să vorbești pe cât posibil față în față cu persoana respectivă.
  6. Comunică cu publicul tău având mereu în minte scopurile, interesele, experiențele și istoricul lor. Acest lucru îi va ajuta să rămână concentrați și interesați de ceea ce ai de spus.
  7. Amintește-ți că comunicarea este o stradă cu două sensuri. Să asculți atent este obligatoriu, pentru ca să nu omiți niciun detaliu și oamenii să nu se simtă ignorați.
  8. Învață de la cei din jurul tău. Acordând atenție la volumul folosit de ceilalți, tonul și gradul de oficialitate al conversației, poți obține o perspectivă despre cum să vorbești în mod adecvat în situația respectivă.
  9. Asumă-ți responsabilitatea pentru sentimentele și acțiunile tale. Folosește ”eu” mai mult decât ”tu” și nu da niciodată vina pe cealaltă persoană.
  10. Fii încrezător în ceea ce ai de spus. Oamenii te vor lua mai în serios dacă tu crezi în ceea ce comunici.
Top

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top

Vrei o echipă performantă? +4 0371 783 544

Fii la curent cu ultimele noutati despre team building-urile Kipo.