Blog

Cum contribuie un team building la cresterea eficientei business-ului?

Ieșirile cu echipa ce includ jocuri de team building au devenit un eveniment periodic pentru multe companii. Unele fac astfel de evenimente anual, altele cu o frecvență mai ridicată, probabil la fiecare câteva luni, în speranța că profitul companiei se va îmbunătăți în mod semnificativ ca rezultat al acestor activități. Adesea se întâmplă acest lucru, iar aceasta se datorează faptului că jocurile folosite în procesul de construcție a echipei au fost cele potrivite.

Există multă confuzie legat de evenimentele de team building. Adesea acestea sunt privite ca un exercițiu pentru a stimula moralul echipei, pentru a ajuta oamenii să se cunoască mai bine sau ca o zi distractivă, pe cheltuiala companiei. Pot fi toate aceste lucruri, desigur, dar dacă evenimentul nu reușește să îmbunătățească eficiența afacerii, atunci nu a reușit în ansamblu.

 

Jocurile și activitățile desfășurate într-o ieșire cu echipa, care permit membrilor acesteia să înțeleagă modul în care coechipierii lor gândesc și lucrează în anumite situații, pot fi de mare ajutor pentru îmbunătățirea eficienței afacerii. Nu este suficient doar să fii membru al echipei; membrii trebuie să se înțeleagă reciproc și să știe să reacționeze în consecință.

A munci cu dedicatie si cu interes și a înțelege modul în care fiecare membru al echipei se încadrează în mecanismul echipei și al companiei este, de asemenea, foarte important. Membrii echipei trebuie să vrea să fie acolo unde sunt și trebuie să înțeleagă de ce sunt acolo. Jocurile de team building care pot spori și consolida conștientizarea acestui aspect au șanse să funcționeze cel mai bine și au cel mai mare efect pe termen lung.

O ieșire cu firma ar trebui să fie un moment relaxant pentru toți cei în cauză. Ar trebui să fie o zi, sau câteva zile, când toți membrii echipei să poată renunța la ”abordarea” office, să poată lăsa puțin garda jos, știind că rigiditatea vieții de serviciu nu este aplicabilă în timpul evenimentului. Managerii și directorii pot deveni mai “umani” și mai puțin autoritari, toate acestea fiind într-adevăr un lucru foarte bun.

Jocurile care permit acest tip de atmosferă relaxată au efectul de a permite membrilor echipei să se vadă reciproc în moduri pe care locul de muncă nu le poate face niciodată și oferă ocazia de a cunoaște cu adevărat o persoană.  Cei autoritari și rigizi pot demonstra un excelent simț al umorului. Membrii noi și timizi pot dovedi capacitatea de a avea o opinie validă, iar oamenii aparent obișnuiți pot fi considerați extraordinari într-o multitudine de moduri mici.

 

Valoarea reală a jocurilor desfășurate în zilele petrecute ”departe de birou” este dată de cunoștințele dobândite pentru mai buna înțelegere dintre membrii echipei. Acest lucru facilitează crearea unor relații mai bune în cadrul locului de muncă. Oamenii se vor întoarce la atribuțiile lor de serviciu și la rolurile lor în cadrul echipei după încheierea evenimentului de team building, dar, dacă a fost un team building bine făcut, niciun membru nu va uita ceea ce au învățat unii despre alții și aici este valoarea reală.

Eficacitatea afacerii poate fi îmbunătățită semnificativ când jocurile de team building au un program structurat. Ar trebui să existe obiective specifice care să fie atinse și ar trebui să existe posibilitatea ca fiecare membru al echipei să dezvăluie modul în care gândește și lucrează, precum și să permită scoterea la iveală a comportamentelor și atitudinilor individuale. Doar în acest mod jocurile de team building pot îmbunătăți eficacitatea afacerii.

Top

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top

Vrei o echipă performantă? +4 0371 783 544

Fii la curent cu ultimele noutati despre team building-urile Kipo.