Blog

Team building indoor sau outdoor?

Ei bine, răspunsul este puțin mai complicat, iar întrebarea nu ar trebui să apară odată cu luarea deciziei de a organiza un team building. Noi, cei de la Kipo, concepem acțiunile de team building în urma identificării situațiilor în care echipa este mai puțin productivă și definirii scopului și obiectivelor evenimentului. Stabilim tipurile de activități care sunt eficiente în cazurile respective, ce anume vor învăța oamenii și ce metode ne ajută mai mult. Abia apoi hotarâm dacă activitățile se vor desfășura în interior sau în aer liber (indoor sau outdoor), la munte, la mare sau prin oraș, stabilim locația și durata evenimentului. De asemenea, pregătim un plan de backup pentru cazul în care hotarâm că totul se va desfășura afară și avem “noroc” de vreme rea.

Fiecare acțiune de team building este unică, adaptată domeniului de activitate, valorilor companiei și altor particularități ale echipei.

Spre exemplu, echipele “temporare” (cele care sunt formate pentru a lucra la un proiect la finalul căruia se desființează) și cele “permanente” (care rămân intacte pentru perioade lungi de timp) necesită abordări diferite pentru team building.

Pentru echipele “temporare” care au probleme în a lucra împreună abordarea bazată pe dezvoltarea capacității de rezolvare a problemelor este prima opțiune.  În schimb, pentru echipele “permanente” (de ex. echipele de conducere) prima opțiune este, de regulă, abordarea bazată pe exerciții de dezvoltare a  abilităților, deoarece membrii acestora au nevoie să învețe abilitățile necesare unei bune colaborări și cooperări în fiecare zi, pe o perioadă lungă de timp.

Top

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top

Vrei o echipă performantă? +4 0371 783 544

Fii la curent cu ultimele noutati despre team building-urile Kipo.