Blog

Team building sau iesire cu echipa?

Orice ieșire cu echipa este team building ?

De cele mai multe ori există tendința de a răspunde afirmativ și de a considera cele doua activități echivalente. Nu este deloc așa și este bine să cunoaștem diferențele dintre un team building bine făcut și diverse alte tipuri de activități la care participă toată echipa. Cheia constă în a stabili foarte clar de la început ce se dorește de la evenimentul respectiv.

Care sunt, așadar, diferențele între un team building, o ieșire cu echipa sau un eveniment corporate?

 

Team Building

Francis și Young (Improving Work Groups, Ed. Pffeifer) definesc team building-ul ca fiind “procesul  de creare în mod deliberat a unei echipe eficiente”.

Un team building urmărește să consolideze coeziunea și performanța echipei cu scopul îmbunătățirii rezultatelor, pentru aceasta fiind nevoie de analiză, personalizare și integrare cu obiectivele business-ului. În cadrul sesiunilor de team building, un facilitator ghidează echipa prin diferitele faze predictibile de dezvoltare a echipei,  adesea descrise ca formare, antrenare, normare, și funcționare. Un team building are obiective clar definite și relevante pentru echipa respectivă. Rezultatele unui team building se măsoară și se folosesc în dezvoltarea ulterioară a echipei.

Echipa noastră livrează training-uri si team building-uri  potrivite fiecărei situații particulare. Acestea pot avea loc indoor sau outdoor, la sediul companiei client, în afara sediului ca o sesiune de o zi sau într-o locație turistică, implicând una sau mai multe nopți de cazare.

 

Ieșire cu echipa

Scopul unui astfel de eveniment este acela de a scoate echipa din birou pentru un moment de relaxare și petrecere a timpului liber. Membrii echipei participă la activități de dragul distracției și pentru a se cunoaște mai bine. Nu se stabilesc obiective și nu se urmăresc rezultate. Cu toate acestea, se speră că, dacă membrii echipei vor fi mai relaxați și se vor simți mai confortabil unul cu celălalt, acest lucru va îmbunătăți interacțiunea și comunicarea la locul de muncă.

Suntem 100% pentru distractie, să nu ne intelegeți greșit! Avem convingerea că în orice team building trebuie obligatoriu inclusă o doză mare de divertisment – toate sesiunile de team building pe care le livrăm implică activități recreative! Cu toate acestea, recreerea este un mijloc pentru atingerea unui obiectiv, nu scopul final. Ca să nu existe dubii:  team building nu înseamnă paintball, alpinism, bowling, cursuri de gatit sau o seară în oraș. Acestea sunt evenimente recreative.

Da, un team building include activități de agrement, dar o activitate de agrement nu este același lucru cu team building. Doar pentru că un grup se angajează într-o activitate distractivă, nu transformă acea  activitate într-un “team building”.

 

Eveniment Corporate

Aceste evenimente au în general scopul de a câștiga expunere (vizibilitate) pentru companie și se organizează, de exemplu, cu ocazia unei aniversări, lansării unui produs sau deschiderii unui nou sediu. Ar putea fi o petrecere tematică, un cocktail sau o seară într-un club.

 

Puteți găsi mai multe informații despre ce este un team building pe pagina noastră de Întrebări frecvente.

Top

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top

Vrei o echipă performantă? +4 0371 783 544

Fii la curent cu ultimele noutati despre team building-urile Kipo.